Selekcije/Selektori

BOSIFEST 2014

jelena(1)

jelena(1)
Jelena Gavrilović je rođena u Beogradu 1990. Trenutno je na završnoj godini studija Filmske i televizijske režije na FDU. Njen kratki film Momci, gde ste prikazan je na mnogim domaćim i stranim festivalima i osvojio je nekoliko nagrada, uključujući Srebrno jaje na Kustendorfu 2012, Zlatnu medalju za kratki igrani film na Kratkom metru 2012, Nagradu za najbolji kratki film na GoEast festivalu u Vizbadenu i Kristalnu prizmu za najbolji kratki film 2013. Njen naredni film Nešto slatko snimljen je u okviru projekta Sarajevo grad filma 2012. i dobitnik je British council nagrade na Sarajevo film festivalu iste godine. Zatim, 2013. režira prvu regionalnu veb seriju "#SamoKažem" u produkciji B92 fonda i Tuna fish studia. Serija osvaja osvaja prestižnu nagradu Satelit koju dodeljuje Internacionalna novinarska agencija (IPA) u Holivudu, u kategoriji originalni novi format. Filmografija: Momci, gde ste (2012), Bibi (2012), Nešto slatko (2012), Ja nisam tvoj drug (2013), "SamoKažem" (2013) 

 

BOSIFEST 2013

maja

maja
Maja Miloš (rođena 1983.) diplomirala je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, odsek filmska i TV režija, 2008. godine.  Njeni kratki igrani filmovi “Interval” i “Si tu timažin prikazani su na festivalima u Srbiji, Makedoniji, Nemačkoj, Holandiji, Finskoj itd. Prvi dugometražni igrani film , “Klip”, snimila je 2012. godine. Ovaj film doneo joj je brojna priznanja, među kojima je najznačajnija nagrada “Tigar” za najbolji film na svetskom festivalu u Roterdamu. Maja Miloš je bila i scenarista ovog proslavljenog filma. Ova mlada rediteljka poznata je po smelom i necenzurisanom  prikazivanju sumorne strane životne realnosti.

 

BOSIFEST 2012

OLEG

OLEG
Oleg Novković (rođen 1968.) srpski je reditelj i scenarista,  širem auditorijumu verovatno  najpoznatiji kao reditelj serije “Složna braća”. On je debitovao svojim diplomskim filmom “Kaži zašto me ostavi”, snimljenim 1993. godine, koji je premijerno  prikazan na Filmskom festivalu u Nišu iste godine. Njegov film “Normalni ljudi” (2001) osvojio je brojne nagrade na domaćim i internacionalnim festivalima, među kojima su Cottbus, Mannheim, Moscow i mnogi drugi. Film  reditelja Olega Novkovića, “Sutra ujutru” (2006) takođe je doživeo internacionalnu slavu i bio višestruko nagrađivan.

 

DARIJAN

DARIJAN
Darijan Mihajlović (rođen 1972.)  diplomirao je na Katedri za pozorišnu i radio-režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Bio je umetnički direktor Pozorišta „Dadov“ od 1994. do 2000. godine. Jedan je od osnivača, reditelj i producent pozorišne trupe „Torpedo“, koja je obišla skoro sve evropske zemlje i neke od najznačajnijih evropskih festivala. Asistent je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, Odsek za pozorišnu režiju. Dobitnik je većeg broja nagrada. Režirao je više pozorišnih predstava. Autor je dva objavljena dramska teksta. Reditelj je i mjuzikla "Na slovo, na slovo" u Pozorištu na Terazijama.

 

BOSIFEST 2011

igor

igor
Igor Turčinović ( rođen 1972), glumac i producent,  diplomirao je filmsku i televizijsku produkciju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Njegova biografija obuhvata veliki broj, kako filmskih, tako i televizijskih projekata.  Dobitnik je nagrade “Luconoša” za producenta godine 2006/2007 i nagrade “ Fipresci Serbia” za film “Sedam i po”.. Njegovo ime se vezuje  i za filmove ”Mamaroš” i “Čekaj me, ja sigurno neću doći”. U Filmskom centru Srbije od 2005. godine angažovan je kao “project manager” i tom prilikom predstavljao je ovu instituciju i na Kanskom filmskom festivalu 2005. godine.

 

 

 

moma-mrdakovic

moma-mrdakovic
Momčilo Moma Mrdaković  (rođen 1953.) je po zanimanju arhitekta, a ceo svoj život posvetio je filmovima. U svojoj 60-toj godini snimio je  svoj prvi film, “Mamaroš”, koji mu je doneo svetski slavu. Momčilo Mrdaković je napisao  i scenario za pomenuti filma. Igrani film “Mamaroš” dobio je brojna priznanja, među kojima je nagrada za scenario na internacionalnom festivalu ratnog gilma u Tuli, Rusija. Ovaj film ujedno je prvi srpski film čija je prava za televizijsko prikazivanje u 37 zemalja otkupila poznata američka televizija HBO.

 

BOSIFEST 2010

marko

marko
Marko Stojanović (rođen 1971) je srpski dramski umetnik, osnivač Svetske organizacije pantomimičara, predsednik Nacionalnog saveza za karling Srbije i  sadašnji direktor Doma omladine Beograda. Diplomirao je na odseku glume beogradskog Fakulteta dramskih umetnosti. Specijalističko školovanje završio je u Međunarodnoj školi pantomime Marsela Marsoa u Parizu, 1994. Godine. Širem gledalačkom auditorijumu verovatno je najpoznatiji po ulogama u TV serijama:  “Srećni ljudi”, “Kafanica blizu SiS-a”, “Bunga banga re”.

 

A- A+

POZIV VOLONTERIMA

 

plakat-2017

 

 

baner_bosifest2016

 

HendiCentarLogo

 

beograd

 

kinofest

 

logo_luce

 

dnevne-novine_baner_220x75px

 

glas-srpske

 

barcelona

 

ankaraaccessiblefilmfestival

 

bosi

bosi(1)

logo_click_alta

 

bosi(2)

 

dobrevesti

 

bosi(5)

delta_fondacija

ministarstvo

min

bgb

 

dom_omladine

parakvadvs

constantine-hotel

garni-hotel

in-hotel

 

zira-hotel

holidayinn

hyatt

hotel_park

square

grand

ac

mmm

kluni(1)

masel(1)

 

baner-srp-220x72

banerSTBbosifest2

klinika