Prijava za gradove

Promocija Bosifest-a / Prijava za gradove /

bio1(1)

ZAŠTO?

Ideja Hendi centra Koloseuma kao osnivača BOSIFEST -a je da prikazivanjem nagrađenih filmova po fakultetima, kulturnim centrima, u svim gradovima Srbije nastavi svoj život i nakon zvaničnog završetka festivala u junu mesecu.

Na Bosifestu se prikazuju filmovi koji se bave životom osoba sa inavliditetom ili su sami autori osobe sa invaliditetom. Mi volimo da istaknemo da  BOSIFEST nije festival za osobe sa invaliditetom već festival od osoba sa invaliditetom za sve ljubitelje filma, koji svim posetiocima priređuju posebne trenutke.

Kroz filmove koji se prikazuju na BOSIFEST-u publika ima priliku da se upozna sa drugačijim kulturama, običajima, društvenim okolnostima, najrazličitijim životnim pričama. Filmovi na Bosifestu vode na putovanje kroz radost, tugu, borbu i patnju. Publika uz filmove sa Bosifesta uči, poistovećuje se voli i razume junake.

Festival pruža dragocen doprinos u uključivanju osoba sa invaliditetom u kreativnu stvarnost našeg društva zbog umetničkih i drugih potencijala koje poseduju. Pored umetničkih sadržaja produkcija Bosifesta želi da da kroz razmenu informacija podstakne na usvajanje i implementaciju primera uspešne prakse međunarodne zajednice institucija u prevazilaženju društvene inkluzije, ukaže na moguće smernice i instrumente kojima bi se podstakao dalji razvoj demokratskog društva i svakog pojedinca uz poštovanje različitosti kroz individualna prava.

KAKO?

Ukoliko i vi želite da u vašem gradu, školi, fakultetu prikažemo filmove sa Bosifesta, možete nam se obratiti putem mail adrese: hc.koloseum@gmail.com

 

 

A- A+

POZIV VOLONTERIMA

 

plakat-2017

 

 

baner_bosifest2016

 

HendiCentarLogo

 

beograd

 

kinofest

 

logo_luce

 

dnevne-novine_baner_220x75px

 

glas-srpske

 

barcelona

 

ankaraaccessiblefilmfestival

 

bosi

bosi(1)

logo_click_alta

 

bosi(2)

 

dobrevesti

 

bosi(5)

delta_fondacija

ministarstvo

min

bgb

 

dom_omladine

parakvadvs

constantine-hotel

garni-hotel

in-hotel

 

zira-hotel

holidayinn

hyatt

hotel_park

square

grand

ac

mmm

kluni(1)

masel(1)

 

baner-srp-220x72

banerSTBbosifest2

klinika